Јас неодамна имаше пик-ап од филмот На Flintstones и денес повторно да се промени автомобил како дизајниран од страна на Хомер Симпсон од Симпсонови, се разбира, природна големина и целосно функционални. Во една епизода на Симпсонови, Хомер најде неговиот полубрат, кој возел автомобил компанија во Детроит наречен Пауел Моторс. Хомер користи сите нивни брилијантни идеи за нов автомобил и дојде до Пауел Моторс, каде што тој дизајниран нов автомобил, според неговите брилијантни идеи. Автомобилот по официјалното претставување накратко водеше на автомобили за несреќата.
Авто како дизајниран од страна на Хомер Симпсон е сега изградена на БМВ 3ER серија (E30)