Брабус Tuning модификатор обновил нивно прилагодување кон нови ОАК Мерцедес-Бенц. По појавата, нема промени, дури и не да се прашувам ОАК е само по себе многу убава автомобил. Затоа, имаше само промена во издувните издувни цевки и избор на ниту една 18 “или 19″ алуминиумски тркала у, кој сега е избор од пет различни дизајни. Верзија ОАК 250 е опремен performanc PowerXtra пакет, кој ја зголемува излез од 25 kW (34 HP) да 180 kW (245 HP) и 35 Nm до 385 Nm.