Германски подесување модификатор Пред Дизајн подготви нов аеродинамичен пакет за Porsche Cayenne втората генерација. Пакет наречен PD600 widebody аеродинамичен комплет вклучува редизајниран преден браник, кои се LED светла заедно со различни решетка, изменета браници, заден браник со дифузор, спојлер на кровот и неколку други мали нешта. Цена пакет е € 8,900.